7/22/2009

An Horse – “come out of nowhere“ duo senzacija




An Horse je indie rock/pop bend iz Brisbanea u Australiji koji broji samo 2 člana. Obrnuto od The White Strips-a, Kate Cooper pjeva i svira giratu dok Damon Cox svira bubnjeve ali i melodika mu nije strana. Njihova priča ide ovako: Jednom davno (prije 2 god) u malenom cd shopu radili su Kate i Damon. U to vrijeme oboje su svirali u različitim bendovima. Kate je svirala i pjevala u Iron On, dok je Damon bio član Intercooler-a. Kate je imala i solo nastup po različitim australskim bircevima, da zaradi za život, a pošto je svirala sama jednog dana je odlučila pitat svog kolegu s posla da joj se pridruži. Mjesecima su se znali zezati na račun da će imati zajedno bend dok nisu jednog dana odlučili probat zajedno svirati. Prve probe su se održavale baš u cd shopu gdje su radili, kojeg bi zatvarali ranije da bi mogli imati probe i nadali se da im šef neće naletjeli. Odlučili su se nazvati An Horse. Kate je imala razgovor s svojom sestrom, da li je an horse gramatički točna riječ. Zaključili su da nije, ali da dobro zvuči. Samo ime je Kate uzela zbog hoodie-a kojeg je dobila od svog susjeda na kojem piše An Horse.



Za njihov uspjeh od nikuda zaslužne su mega popularan indie duo Tegan and Sara. Za vrijeme Australske turneje, poslije nastupa u dućanu gdje su Damon i Kate radili, Sara je upoznala Kate i odlučila poslušati njihov demo EP Not Really Scared i oduševila se. Nakon par tjedana Damon je dobio mail od Sare s ponudom koja se ne odbija – Sara ih je pitala dali žele bit im predgrupa na američkoj turneji. Od te turneje 2008. do danas, An Horse je svirao kao predgrupa američkim indie sastavu Death Cab for Cutie i kanadskoj indie powerpop grupi New Pornographers na njihovim Australskim turnejama. Nastupali su i samostalno u Canadi i Velikoj Britaniji gdje su ubrzo stekli mnoge obožavatelje. Nedavno su izdali svoj prvi album Rearrange Beds (izdavač: Mom & Pop) kojeg je producirao poznati australijski producent Magoo (Midnihgt Oil, Reguritator), a od velike pomoći su im bile Tegan i Sara. Svoje zarazne melodije i životom inspirirane lyricse koje je napisala Kate, a Dameon uskočio po potrebi brzo su osvojile Ameriku pa su u ožujku ove godine gostovali u mega popularnom amričkom show-u “The Late Show with David Latterman” gdje su imali svoj prvi tv appearance pjesmom “Camp Out.”
Nedavno su snimili svoj prvi spot za pjesmu “Camp Out” kojeg je režirala Angela Kendall, a snimljen je u Vancouveru.
U Australiji njihova pjesma “Postcards” korištena je u reklami za Mercedes-Benz CLC-Class 2008. godine.
Za sebe kažu da su jednostavno zaključili da im nitko više netreba u bendu da zvuče dobro. Samo je problem kada oboje zaborave ponjeti pastu za zube na turneju.


Imala sam tu čast da napravim interview sa vokalisticom i gitaristicom Kate, pa pročitajte što misli o turnejama koje su napravili, kako je nastao njihov prvi album i kakvi su im planovi na budućnost



Orginal interveiw
made by: Petra Zegnal

Who is An Horse and how would you describe your sound?
Kate: An Horse is me (Kate) and Damon. Just the two of us. I think we make honest music. Sometimes I think we sound like Fugazi but it's probably more like pop Fugazi!

You have been touring a lot in the US, Canada, Australia, and Europe. What's the biggest difference between the 4 in terms of the fans?
Kate: All our fans are super nice. I think US and Canadian fans are a lot more up front and really love to talk about An Horse. I love it. Australian fans are a bit more reserved but totally awesome and supportive. Similar to folks in UK. I love the differences in audiences. It keeps us on our toes.

Do you have plans to have a bigger European tour, and do you have plans to play one day in Croatia?
Kate: Yes we do. We would like to come back to Europe later this year or early next year. We are just sorting out who is releasing our record in various countries in Europe at the moment. Croatia would be amazing. We would love it. I have read that it is very beautiful.

What was the inspiration for your first album Rearrange Beds?

Kate: I just write songs about my life. Damon adds his life to what I write. At the time I was writing a lot of songs about having a particularly hard time. I felt a little lost, a little out of love, a little confused if I even wanted to play music anymore.

What's your favorite song from that record?
Kate: I like them all. I can't choose. I go through phases of liking one more than the others. I guess it's a good thing I like them all. That means I think they are all strong and belong on the album. That's a nice feeling.

“Camp out” was yours first music video. Do you planing to do another music video for this album?

Kate: We would like too but at this stage I don't know. I think I want to focus on writing and making a new record.

Is there any artist you'd like to work with someday?
Kate: Oh there are so many artists that inspire me and I would love to work with. I am lucky enough to have worked with my favourite visual artists. Celeste Potter and Laith McGregor both contributed art to An Horse. There are plenty of musicians Damon and I both want to work with. I am hopeful! ha.

What are your current favorite bands?
Kate: Well right now I am sitting in an airport lounge listening to the new Gossip record. It's amazing. Damon and I have both been listening to Manchester Orchestra, Silversun Pickups, Telekinesis and Fences. All fucking crazy amazing.

Is there any up-and-coming band you like at the moment?
Kate: Fences is a guy from Seattle who is so amazing. I have heard his new record and it floored me. It is truly amazing. Also Celeste Potter who did our artwork plays in a band called Ouch My Face. They are awesome.

What are An Horse plans for the future?

Kate: Well I plan to get over jetlag and have a vacation. By vacation I mean I will probably spend the next month writing for a new record that we hope to make early next year. Then I think in September we will hit the road again.

više o bendu;
http://anhorse.com/
http://www.myspace.com/anhorse

spot za "Camp Out"


An Horse genijalno zvuče i u aukustičnoj verziji! must watch!

No comments:

Post a Comment